Festivals

Decibel Outdoor Festival

posted by Mitchell 29 september 2016 0 comments

mainstage-7

Het muziekfestival Decibel Outdoor is een festival waar de hardere stijlen van muziek aanbod komen, zoals hardcore en hardstyle. Decibel Ourdoor werd in augustus 2002 voor het eerst georganiseerd in het recreatiegebied Binnenmaas in Mijnsheerenland. Decibel Outdoor is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds jaar en dag georganiseerd wordt door B2S. B2S is een evenementenbureau dat is opgericht in 2001 en heeft tot op de dag van vandaag al 352 festival / evenementen georganiseerd. Dit jaar staan er nog negen evenementen op de agenda voor het evenementenbureau met onder andere feesten zoals: Pussy Lounge XXL, Euphoria, Loudness en Unlocked.

 

Decibel Outdoor in de loop der jaren

Decibel Outdoor begon dus als een klein evenement op het recreatieterrein Binnenmaas met slechts 4 kleine stages / areas. Na drie jaar werd het recreatiegebied Binnenmaas te klein voor het snel groeiende festival en besloot de organisatie B2S het festival te verplaatsen naar het Lingebos (in de buurt van Gorinchem). Echter zou het festival hier maar één jaar plaatsvinden (namelijk in 2005). In 2006 werd het festival opnieuw verplaatst, dit keer naar het evenemententerrein van de camping Beekse Bergen (naast Tilburg). Het evenemententerrein van de Beekse Bergen bood toentertijd meer dan genoeg ruimte voor dit, snel groeiende, festival. Vandaag de dag wordt het festival nog steeds georganiseerd op het evenemententerrein van de Beekse Bergen. Ondanks de diverse locaties, verschillende artiesten en ruime aanbod aan diverse muziekstijlen is er één ding elk jaar hetzelfde: de fantastische sfeer.

Afgelopen zomer op zaterdag 20 augustus 2016 werd het festival alweer voor de vijftiende keer georganiseerd en dit werd tijdens de dag zelf uiteraard gevierd met een parade over het terrein en een special guest die om 20.15 kwam optreden op de mainstage van het festival Decibel Outdoor. Vandaag de dag heeft Decibel al 15 verschillende stages / areas.

 

Decibel The Weekend

Sinds 2011 is Decibel Outdoor niet meer een eendaags festival van 11 uur s’ ochtends tot 11 uur s’ avonds. Het festival introduceerde in 2011 namelijk ‘Decibel Outdoor: The Weekend’. Dit gaf de bezoekers een extra mogelijkheid, namelijk een weekend lang genieten van en op Decibel. Decibel The Weekend begint elk jaar op vrijdag en duurt tot zondagavond. Tijdens Decibel The Weekend zijn er geen andere toeristen op de camping aanwezig met uitzondering van de jaarcampinggasten. Het feestgeweld start op een vrijdagmiddag vanaf 4 uur en stopt pas op zondagavond om 12 uur.

Bezoekers van Decibel The Weekend verblijven dus niet alleen een heel weekend op de camping met andere festivalgangers.De bezoekers hebben namelijk toegang tot drie extra feesten die B2S speciaal voor hun heeft georganiseerd. Dit zijn namelijk de Pre-party, de Night-party en natuurlijk de After-party. Deze feesten vinden plaats op een speciaal feestterrein in het bos naast de safaricamping van de Beekse Bergen. De Pre-party vindt plaats op de vrijdag vanaf 4 uur in de middag tot half 2 in de nacht. De Night-party vindt plaats na het festival zelf van half 12 tot half 3 in de nacht. De After-party vindt plaats op de zondag vanaf 3 uur in de middag tot 12 uur in de avond.

download

You may also like

Leave a Comment