Feesten

Creatieve manieren om gezonde traktaties te maken voor op school

posted by admin 6 februari 2023 0 comments

Als het gaat om verjaardagstraktaties voor school, is het belangrijk om opties te overwegen die zowel lekker als gezond zijn. Hier zijn drie creatieve ideeën voor gezonde verjaardagstraktaties die zeker in de smaak zullen vallen bij leerlingen. Met een leuk uitdeelzakje verjaardag en een kleinigheidje kom je dan al een heel eind. Een zelfgemaakte mix met snacks is allereerst een leuke en makkelijke manier om leerlingen een gezonde traktatie te geven. Je kunt een verscheidenheid aan noten, zaden, gedroogd fruit en chocolade snippers gebruiken. Meng ze samen in een grote kom en verpak ze in kleine zakjes of bakjes voor leerlingen. Dit is een heerlijke en gezonde traktatie die essentiële eiwitten en gezonde vetten bevat.

 

Gezonde ijsjes

Bevroren fruit pops zijn een heerlijke en verfrissende traktatie waar leerlingen dol op zullen zijn. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, zoals bessen, mango en banaan. Blend gewoon het fruit en giet het in ijsvormpjes. Deze pops kunnen worden genoten zoals ze zijn of met een kant van yoghurt of honingdip. Ook hierbij kan een kleinigheidje van de speelgoedwinkel goed bij, zodat de kinderen iets hebben om mee naar huis te nemen en om direct op te eten.

 

Gezonde mueslirepen

Muesli repen zijn een geweldige manier om leerlingen een gezonde en lekkere snack te bieden. Je kunt naast de muesli verschillende ingrediënten gebruiken, zoals noten, zaden en gedroogd fruit. Meng de ingrediënten gewoon door elkaar en rol ze in kleine balletjes. Deze balletjes kunnen worden genoten zoals ze zijn of met een vleugje honing of chocolade dip. Deze gezonde traktaties zijn een geweldige manier om een verjaardag op een leuke en voedzame manier te vieren. Het is belangrijk om kinderen eraan te herinneren regelmatig gezond te eten en een gezond dieet te volgen, deze lekkernijen zouden af en toe een traktatie moeten zijn.

You may also like

Leave a Comment