Festivals

Unieke food festivals wereldwijd

posted by Dante 26 april 2016 0 comments
food festival

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond de laatste jaren en zijn populairder dan ooit, de food festivals! Ieder jaar komen er weer een aantal leuke festivalletjes bij. In Nederland hebben we onder andere Trek, Rollende Keukens en Taste, maar ook in andere landen kunnen ze er wat van. We zetten de hipste en meest unieke festivals op het gebied van eten op een rij. Zeker een bezoekje waard als je toevallig in de buurt bent!

Grillstock, Verenigd Koninkrijkgrillstock festival

We beginnen de lijst met een walhalla voor vleesliefhebbers: Grillstock. Alles draait hier om de Amerikaanse BBQ. Naast de liefde voor eten, heeft het festival ook veel aandacht voor het muzikale gedeelte. Het festival werd 6 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Bristol. Vanwege het grote succes slaat het festival tegenwoordig ook zijn kampen op in andere steden, zoals Londen, Manchester en Liverpool. De evenementen vinden altijd plaats in de zomermaanden.

Galway Oyster Festival, Ierland

In Ierland brengen ze al meer dan 60 jaar lang, ieder jaar, een ode aan de oester. Er worden tal van events en wedstrijden gehouden tijdens het festival, waaronder het wereldkampioenschap oester openen. Verder worden er veel demonstraties en cursussen gegeven en kun je genieten van de traditionele Ierse muziek. Het festival vindt altijd plaats in het laatste weekend van september en wordt gehouden in Galway, aan de westkust van Ierland.

Fiera del Tartufo Bianco, Italiëalba tartufo festival

Oftewel het Internationaal Witte Truffel Festival. Over het algemeen worden de Italianen wel als goede koks gezien, dus waar kun je beter een food festival bezoeken dan in Italië? Dit keer echter geen borden pasta of lasagne, maar de allerlekkerste truffels ter wereld. Liefhebbers van deze ondergronds groeiende delicatesse komen jaarlijks in oktober en november naar Alba om het bestaan van de truffel te vieren. Ook aanwezig; een paddenstoelenmarkt, live jazzbands en een middeleeuwse markt.

MAD Symposium, Denemarken

Liefhebbers van gezond en verantwoord eten, opgelet! De organisatie van dit not-for-profit food festival heeft als doel de bezoekers voor te lichten over hoe men verantwoordelijk met eten om kan gaan. Ze willen van iedere maaltijd een betere maken en dat doen ze onder andere door een aantal debatten en demonstraties te organiseren op het festival. Verder kun je hier natuurlijk ook genieten van de lekkerste gerechten en worden er allerlei side-events georganiseerd. Mensen die geïnteresseerd zijn in de discussie over (verantwoord) eten moeten zeker een kijkje nemen op de website van MAD. Hier vind je allerlei interessante opinies, artikelen en ideeën.

South Beach Wine & Food Festival, Florida, Verenigde Staten

GoedeSouth-Beach-Wine-Food-Festival wijn en lekker eten, dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Tijdens dit vierdaagse eetfestijn proef je het eten en de wijn van de beroemdste chefs en wijnproducenten. Daarmee is dit evenement geen alledaagse strand barbecue. Wanneer je genoeg hebt gegeten kun je lekker uitbuiken op het strand. Helaas vond het evenement een aantal maanden geleden plaats, maar in 2017 weer een nieuwe kans!

 

 

You may also like

Leave a Comment