Festivals

Het Amsterdam Dance Event

posted by admin 5 oktober 2017 0 comments

Deze maand vindt het grootste dance event van Nederland weer plaats namelijk: het Amsterdam Dance Event. Vanaf woensdag 18 oktober tot en met maandag 23 oktober word Amsterdam omgetoverd in een waar dance walhalla. Tijdens het ADE kun je in Amsterdam terecht voor de spectaculairste optredens van de beste Dj’s van de wereld. Nergens anders in de wereld zijn er zoveel nieuwe dj’s, nieuwe programmeurs en nieuwe feestjes als tijdens het ADE. Er komen muziekliefhebbers en professionals van over de hele wereld naar Amsterdam. Tijdens het ADE wordt Amsterdam op de kaart gezet als de dance hoofdstad van de wereld.

Wat is het Amsterdam Dance Event precies?

Het Amsterdam Dance Event begon in 1996 als een driedaagse conferentie in De Balie. Hier kwamen rond de driehonderd managers, festivalorganisatoren, clubeigenaren en platenbazen bij elkaar om te netwerken. In de avond werden er optredens gegeven door dj’s in de Melkweg en Paradiso om zichzelf in de spotlight te zetten voor de muziek labels en boekingsbureaus. De kern van het ADE is onveranderd, een conferentieprogramma voor muziekprofessionals. Maar sinds jaren is het meer dan alleen een conferentieprogramma. Het is enorm uitgebreid met een overweldigend aanbod van dancefeesten en internationale bezoekers. Dit jaar vindt de 20e editie plaats van het ADE.  Ze pakken dit jaar groot uit met maar liefst 450 locaties en optredens van 2200 verschillende artiesten. Dit jaar ook een uitgebreide special op het programma, maar hier vertel ik later meer over.

Het dag- en nachtprogramma

Het ADE kun je verdelen in twee programma’s. Een dagprogramma en een avondprogramma. Het dagprogramma is een conferentie die bedoeld is voor muziekprofessionals om te netwerken met elkaar. Veel mensen weten niet eens dat dit ook onderdeel is van het ADE, zij denken dat het ADE alleen maar bestaat uit feesten. Maar het ADE is dus niet alleen bedoeld om te luisteren te feesten op muziek maar het is ook  een festival om nieuwe partners te vinden en nieuwe trends te ontdekken in de muziekwereld. Tijdens de conferentie worden er ook nieuwe technische snufjes gepresenteerd die dj’s kunnen gebruiken. Ook geven bekende dj’s workshops en presentaties over hun werkzaamheden.

Het avondprogramma is het porgamma die de meeste bezoekers trekt tijdens het ADE. De avonden van het Amsterdam Dance Event zijn bedoeld voor optredens van de beste dj’s van de wereld. Maar niet alleen voor de beste dj’s is er gelegenheid om op te treden. Ook nieuwe aanstormende talenten mogen hier laten zien wat ze kunnen om hopelijk ontdekt te worden door grote muziek labels.

Wat kost een ticket?

Ticktes voor het Amsterdam Dance Event zijn behoorlijk aan de hoge kant. Als je alle dagen van de conferenties en het festival wilt bijwonen dan kost een kaartje tussen de 340 en 415 euro. Voor muziekprofessionals die hier zaken willen doen valt deze prijs mee. Zij zien het als een investering om nieuwe contacten te leggen en collega’s te spreken uit de muziekwereld. Deze kans krijgen ze ook maar een keer per jaar en die laat je niet graag schieten. Als je alleen naar de feesten wilt dan kun je hier losse kaarten voor kopen. De prijzen van de feesten kunnen erg verschillende zijn en liggen ongeveer tussen de 10 en de 70 euro.

Het Amsterdam Music Festival

Het grootste feest van het ADE is het Amsterdam Music Festival dat wordt gehouden in de Amsterdam Arena. Sinds de eerste editie in 2013 is het evenement van een dag uitgegroeid tot een meerdaags evenement. De eerste editie werd gehouden in de RAI maar wegens succes moesten ze uitbreiden naar de Amsterdam Arena. Sinds 2016 is het evenement uitgebreid naar vijf avonden op drie verschillende locaties. De Amsterdam Arena, Heineken Musical Hall en de Ziggo Dome. Tijdens het AMF word er voornamelijk dance en house muziek gedraaid. Dit jaar vind de vijfde editie van het AMF plaats op zaterdag 21 oktober en de line-up is waanzinnig.  Het publiek kan dit jaar los gaan op grote acts als David Guetta, Don Diablo, Vini Vici, Lucas en steve, Dimitri Vegas & like Mike en Marshmello. Ook staat er dit jaar een spectaculaire act van Armin van Buuren en Hardwell op het programma, twee van de beste dj’s ter wereld. Het duo gaf eerder dit jaar een verassingsoptreden op de Dam in Amsterdam om het nieuws aan te kondigen. Dit onverwachte optreden trok 10.000 bezoekers en er genoten 3 miljoen fans mee via social-media en schermen in de stad. Dit pop-up optreden viel goed in de smaak en heeft bij de fans hoge verwachtingen gecreëerd voor hun optreden tijdens het AMF.

Naast de geweldige optredens word tijdens het AMF ook de jaarlijkse uitslag van de DJ Mag Top 100 Dj’s poll bekend gemaakt. Hiermee wordt dus de prijs voor de beste dj van de wereld uitgereikt. De lijst wordt gezien als het wereldkampioenschap voor de beste dj’s. Vorig jaar mocht de 20-jarige Martin Garrix deze in ontvangst nemen. Daarmee is Martin Garrix de jongste dj die ooit de DJ Mag top-100 heeft gewonnen.Deze lustrum editie van het AMF vind ook weer plaats in de nacht. Daarom heeft de organisatie de campagne naam ‘ We Own The Night ‘ gegeven aan deze editie van het AMF.De grootste show van het AMF vindt natuurlijk plaats in de ArenA op zaterdag 21 oktober, maar je kunt vanaf 18 oktober al genieten van diverse andere events van AMF.

 

 

 

You may also like

Leave a Comment