Festivals

Dutch Valley een festival voor jong en oud!

posted by Mike 27 december 2016 0 comments

Op 13 augustus 2011 was de eerste editie van het Nederlands eendaags muziekfestival. De locatie waar sindsdien dit evenement wordt gehouden is in de Velsen Valley in het recreatiegebied Spaarnwoude. Dit recreatiegebied is gelegen in Noord-Holland en biedt ruimte voor ongeveer 45000 bezoekers.

De bezoekersaantallen stijgen

Bij de eerste editie bleek al gauw dat er in  Nederland vraag was naar een muziekfestival dat speciaal gericht is op het Nederlandse genre. Er kwamen maar liefst 30000 bezoekers op de eerste editie af, wat een jaar later al snel opliep naar de 35000. In 2013, toen het festival voor de derde keer werd gehouden was het toppunt qua bezoekers bereikt met maar liefst 40000 bezoekers. Op 20 augustus van dit jaar reisden 34000 mensen af naar Velsen Valley om te genieten van de vele artiesten.

De acts

Er zijn gedurende het festival 120 optredens van bekende en minder bekende Nederlandse artiesten. Het is wel noodzaak dat de artiesten die optreden ook daadwerkelijk een Nederlandse nationaliteit hebben, want anders verliest dit festival het Nederlandse imago. Al deze optredens vinden plaats verdeeld over tien verschillende tenten, met elk hun eigen genre en twee grote openluchtpodia. De artiesten die dit jaar opgetreden hadden waren onder andere; Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, Nielson, Waylon, George Baker en Gerard Joling. De eindshow werd verzorgt door de rockband Within Temptation. Het verschilt ieder jaar weer welke topartiesten komen optreden.

De volgende editie

In 2017 vindt er natuurlijk traditiegetrouw weer een editie plaats van dit Hollands festival voor jong en Oud. Op 19 augustus 2017 zullen er weer ruim 115 artiesten te zien zijn op de meer dan 10 podia, van Hiphop tot aan Nederlandstalige muziekgenres. De prijs zal wederom rond de €35,- komen te liggen, wat het aangenaam maakt om een bezoek te brengen.

Afbeeldingsresultaat voor prijs dutch valley

You may also like

Leave a Comment