Festivals

Concert at SEA

posted by Tom 13 februari 2017 0 comments

Het voorjaar begint er aan te komen en daarmee natuurlijk ook de kriebels voor het festival seizoen. Een festival waar we nog een tijdje op moeten wachten maar wel heel erg naar uitkijken is Concert at SEA. Concert at SEA is dit jaar op 30 juni en 1 juli op de Brouwersdam in Zeeland. De kaartverkoop was een paar weken geleden al en binnen een half uur waren alle kaarten uitverkocht. Veel teleurstellende mensen maar ook veel hele blije mensen die dat weekend weer staan te genieten aan het strand van de Brouwersdam. Want genieten, dat is Concert at SEA.

Op Concert at SEA is van alles te doen, een rondje in het reuzenrad, een cocktail aan het strand, met een lekker biertje dansen bij het podium of lekker liggen op de dam en van het zonnetje genieten. Concert at SEA wordt vanaf 2006 georganiseerd door onder andere de band Blof, dat zelf uit het mooie Zeeland komt. De band gaf in 2003 een eenmalig optreden en trok daarmee 40.000 bezoekers. Daarna zijn zij na gaan denken en in 2005 werd besloten dat dit optreden een vervolg zou krijgen, wat uiteindelijk uitgegroeid is tot Concert at SEA. Het festival had in zijn eerste editie nog een paar kinderziektes zoals problemen met de bereikbaarheid en de weinige cateringvoorzieningen, maar de toplocatie en sfeer maakte die editie een hoop goed en de kinderziektes waren gauw overwonnen. Het festival bleek een succesformule en in 2015 waren er maar liefst 70.000 bezoekers van het festival.

In de programmering van Concert at SEA overheersen gevestigde namen die vaak meerdere keren terug komen. Er zijn elke jaar vele grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn er al aardig wat grote namen voor het festival bekend met onder andere Kensington, Doe Maar, Racoon, Anouk, UB40 en natuurlijk Blof, die ieder jaar het weekend afsluit. Daarnaast zijn er ook vaak enkele internationale namen, dit jaar zal dat Tom Odell zijn. In de voorgaande jaren hebben onder andere Keane, Counting Crows, Maria Mena, James Morission en Passenger het podium van Concert at Sea betreden als internationale act.

Het festival biedt vele overnachtingsarrangementen voor de bezoekers die willen overnachten. Er zijn veel mogelijkheden omdat het een toeristisch gebied is en daardoor zitten in dit weekend alle campings, bungalowparken en hotels vol met festivalgangers. Op deze parken is daardoor ook vaak een zeer uitgelaten sfeer en is iedereen aan het genieten van een geweldig weekend. Wanneer het festival om 12 uur ’s nachts voorbij is gaat het feest onderweg naar de campings en huisjes gewoon verder. Vele vriendengroepen besluiten met zijn allen een bungalow te huren tijdens het festival en wanneer het festival op zaterdagnacht voorbij is, gaan de meeste festivalgangers op zondag er nog op uit om het weekend op zijn beste af te sluiten.

Al met al is Concert at SEA een festival waar vele mensen naar uitkijken. De goede sfeer, lekkere drankjes, het mooie weer en de beste Nederlandse artiesten zorgen ieder jaar voor een geweldige editie waar Blof het weekend altijd eindigt met een spetterend afsluiting.

cas

16763671_1600950436586371_1602587080_o

You may also like

Leave a Comment