Festivals

De 5 leukste festivals van Europa

posted by Dante 19 april 2016 0 comments

Het festivalseizoen komt er weer aan. Outfits worden langzamerhand uit de kast gehaald en de spannende tijden met betrekking tot de kaartverkoop worden weer beleefd. In Nederland hebben we natuurlijk een fantastisch aanbod aan festivals, met onder andere Lowlands en Pinkpop. Maar over de grens valt er ook heel wat festivalplezier te rapen. Wat is er nou lekkerder dan met de zon op je gezicht en een biertje in de hand te genieten van de verschillende optredens? Weinig, lijkt ons. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met festivals elders in Europa die zeker de moeite waard zijn. Voor ieder wat wils!

Sziget Festival (Boedapest, Hongarije)sziget festival

Voor de festivalliefhebbers natuurlijk een hele bekende. Als één van de grootste muziekfestivals van Europa
onderscheidt dit festival zich elk jaar weer. Bezoekers roemen de vrije sfeer die er hangt en het feit dat alles kan en mag. Niet voor niets dat het ‘The Island of Freedom’ wordt genoemd. Mensen over de hele wereld bezoeken dit multiculturele festival ieder jaar. Het meest unieke is misschien nog wel de locatie. Sziget is een eilandje midden in de rivier de Donau. Voor dit jaar staan onder meer Rihanna, Muse en David Guetta op het programma. Maar het is nog zoveel meer dan alleen de muziek. Zie het als een reeks culturele exposities en concerten met een snufje circus. Sziget vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 16 augustus in Boedapest, Hongarije.

Roskilde Festival (Roskilde, Denemarken)

Voor liefhebbers van rockmuziek is dit het ultieme festival. Bijzonder aan Roskilde is dat de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Verder is het één van de grootste rockfestivals van Europa en Denemarken is een prachtig land. De meest bekende artiesten ter wereld hebben hier al opgetreden. In 2016 zullen onder andere de Red Hot Chili Peppers en Neil Young optreden. Het festival vindt plaats van 25 juni tot en met 2 juli in Roskilde.

Melt! Festival (Gräfenhainichen, Duitsland)

Melt! Festival Melt! vindt plaats op een enorm industrieel terrein van de voormalige kolenmijn ‘Ferropolis’, omringd door het Gremminmeer. Hiermee is het zonder twijfel één van de meest indrukwekkende festival locaties van Duitsland. Dit terrein wordt voor een lang weekend omgetoverd tot een speelplaats voor liefhebbers van voornamelijk pop en elektronische muziek. De buitenpodia zijn indrukwekkend en wanneer het donker wordt maken de visuele installaties er een futuristische lichtstad van. Voor mensen die er ’s nachts nog geen genoeg van hebben is er de Sleepless Floor. De naam zegt het al, hier kan je 24/7 doorfeesten. Voor degene die wel willen slapen ligt de gezellige camping op ongeveer 25 minuten lopen van het festivalterrein. Van 15 tot en met 17 juli kan je hier terecht voor weekendje feest.

Optimus Alive (Lissabon, Portugal)

Ook Zuid-Europa heeft genoeg leuke festivals te bieden. De leukste is misschien wel Optimus Alive. Niet alleen heb je hier garantie op lekker weer, je hebt ook nog eens een strand op loopafstand. Je vindt hier drie verschillende podia met de grootste namen uit de pop-, rock- en dance-scene, met dit jaar de Chemical Brothers en Radiohead als uitschieters. Het festival vindt plaats net buiten Lissabon op 7, 8 en 9 juli.

Holi Festival of Colours (Londen, Engeland)Holi-Festival-Of-Colours

Dit festival is gebaseerd op een Indiase traditie en sinds een aantal jaar naar Europa overgewaaid. Dit jaar alweer de derde editie in Londen. Bij binnenkomst krijgt men zakjes met daarin verschillende kleurstoffen, die je telkens weer kan vullen. Tijdens het festival zijn er verschillende ‘gooi-momenten’, waar tegelijk wordt gegooid met de kleurtjes. Dit levert spectaculaire plaatjes op. Gek op kleurtjes? 13 juli vindt dit festival plaats in Londen.

You may also like

Leave a Comment