Festivals

De leukste festivals op Koningsdag

posted by admin 20 april 2017 0 comments

Het is volgende week alweer Koningsdag en daarmee moet de keuze gemaakt worden naar welk festival je dit jaar wil gaan. Met Koningsdag zijn er wel honderden feesten door heel Nederland dus het is altijd een moeilijke beslissing. Wordt het toch gewoon Amsterdam? Of is er nog een leuk festival in Rotterdam? Of zijn er ergens anders nog leuke festivals? Wanneer je niet kan kiezen tussen Rotterdam of Amsterdam, zullen we de festivals in beide steden voor je op een rijtje zetten om de keuze wat makkelijker te maken.

Zo zijn er vijf officiële festivals in Amsterdam gaande op Koningsdag en Loveland van Oranje festival in het Meerpark is hier een van. Daarnaast vindt je langs het IJmeer het Oranjebloesem festival. Het festival heeft een bohemian sfeer en de line-up bestaat onder andere uit Ata Kak, Jungle by Night en Extrawelt. Bij de RAI in Amsterdam vindt je het Kingsland festival. Dit is een van de grootste festivals van Nederland met Koningsdag en hier zal je onder andere Martin Garrix, Tiësto en The Partysquad in de line-up vinden. Bij het Olympisch stadion vind je de beste elektronische dans muziek op het Nassau festival.  Er zijn grote namen te vinden zoals Eats Everything, ANOTR en Dax J. Als laatste vind je bij het Stadspodium het Urban Music Festival Kingsday.

Ook in Rotterdam staan er verschillende grote festivals op het programma. Onder de Erasmusbrug, op het Willemplein vind je het Kroonfestival. Verschillende artiesten zullen optreden zoals onder meer Benny Rodriques en Sluwe Vos. Het Park bij de Euromast zal omgebouwd worden voor het Oranjebitter festival. Hier vind je naast muziek ook een reuzenrad, ballenbak en trampolines. De line-up van het Oranjebitter festival is altijd nog een lange tijd geheim. Waar het Kralingse bos festival zal plaatsvinden zal geen verassing zijn. Het is de derde editie van het festival en onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig zullen aanwezig zijn Cho en F1rstman. Midden in het centrum van Rotterdam, op het Stadhuisplein, zal dit jaar voor het eerst Code Oranje plaatsvinden met onder andere Dave Roelvink, JeBroer en Manual & Geza.

Er zal op Koningsdag dus genoeg te doen zijn in deze twee grote steden, weet jij al wat het gaat worden?

You may also like

Leave a Comment