Uncategorized

Sensation presenteert: Angels and Demons

posted by Claudia 2 mei 2016 0 comments

In Nederland hebben we een groot aantal festivals en dancefeesten. De meeste feesten hebben al een rijke geschiedenis en worden nog steeds zeer goed bezocht. Één van deze feesten is het dancefeest Sensation, dat sinds 2000 ieder jaar wordt gehouden in de Amsterdam Arena. Elk jaar trekt het dancefeest ongeveer 40.000 bezoekers, waarvan er gemiddeld zelfs 12.000 uit 71 verschillende landen komen.

Sensation door de jaren heen

Eerder waren er twee verschillende Sensation-evenementen, namelijk Sensation White en vanaf 2002 kwam er ook Sensation Black. Er werd gekozen voor deze opsplitsing, zodat er bij Sensation Black meer aandacht besteed kon Sensation Whiteworden aan de hardere en donkere housemuziekstijlen. Bij de witte editie ging het voornamelijk om de zachtere en lichtere housemuziekstijlen. Omdat er een internationale tournee was werd er in 2007 voor gekozen om Sensation Black te veranderen in de naam: Black, dit zal verwarring voorkomen. Tegenwoordig heet de witte editie dan ook weer gewoon Sensation, net als tijdens de allereerste editie in 2000. De eerste editie was niet uitverkocht en er kwamen ongeveer 20.000 mensen op af. Om er toch voor te zorgen dat de mond-tot-mondreclame bleef bestaan, werd er beweerd dat het evenement wel was uitverkocht. De ‘witte edities’ waren na dit jaar dan elk jaar weer uitverkocht.  In 2005 vond Sensation White ook plaats in Duitsland en België en de Internationale tournee kwam eraan. De eerste editie van de Internationale tour werd gehouden in het Antwerpse sportpaleis. Ondertussen zijn er nu al ongeveer 60 shows gehouden in Europa, Australië, Zuid Amerika en Azië. In februari 2009 werd er zelfs bekend gemaakt dat Sensation in Amsterdam twee shows zou geven, die dezelfde line-up zouden hebben. Nu, een aantal jaren verder is het nog steeds een zeer groot dancefeest wat erg goed wordt bezocht.

 

Sensation 2016

Ook dit jaar zal er weer een Sensation show gegeven worden in de Amsterdam Arena, namelijk op 2 juli 2016. Het is een geheel nieuwe show en het wordt: ‘Angels and Demons’ genoemd. Normaal wordt er aan de gasten  gevraagd of zij in witteSensation kleding willen verschijnen, de Arena wordt namelijk ook in het wit gestoken. In 2016 wordt er juist gevraagd of je wit of zwart wil dragen, voor het thema ‘Angels and Demons’. Er zijn ongeveer 40.000 toegangskaarten beschikbaar en het vindt elk jaar in het eerste weekeind van juli plaats. Er zijn verschillende tickets te kopen en je kan er ook voor kiezen om gelijk een hotel erbij te boeken. Heb je al een ticket, maar nog geen plek om te overnachten? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om een hotel los te boeken. Er gaat vaak een shuttlebus vanaf het hotel naar de Arena en andersom, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken. Wil je wat langer in Amsterdam blijven? Dan kan je er altijd voor kiezen om bij het hotel extra nachten te kiezen. Het dancefeest kan jou een leuke tijd geven en zo lang je de tickets hebt hoef je je nergens zorgen over te maken.

Wil jij met je vrienden genieten op een leuk dancefeest? Ga dan eens naar Sensation, hier zal je je zeker vermaken en het zal een ervaring worden om nooit te vergeten.

 

 

You may also like

Leave a Comment