Uncategorized

Een groot feest geven – Hoe pak je dat aan?

posted by admin 17 juni 2019 0 comments

Je bent jarig, je viert een ander jubileum of je houdt gewoon van feest. Er is altijd reden voor een feestje, maar de organisatie kan tijdrovend en zelfs stressvol zijn.

Het aantal mensen
Hoeveel mensen je uitnodigt is bepalend voor heel veel zaken die moeten worden geregeld. Als je tweehonderd mensen wilt uitnodigen, is een woonkamer van 40 vierkante meter wel erg knus.

Locatie
De locatie bepaalt dan weer heel veel andere dingen, zoals de sfeer, de ruimte, bereikbaarheid en faciliteiten. Als je een ruimte huurt, kunnen er vaak ook zaken als garderobe, beveiliging, techniek, bar en catering worden geregeld door de verhurende partij, zoals bij Feestzalen Antwerpen.

Inkoop
Als je zelf de inkopen moet doen, wil je niet veel te veel, maar ook niet te weinig hebben. Als je een pas hebt van een groothandel is dat ideaal. Je kunt dan voor lage prijzen inkopen en vaak kun je onaangebroken flessen weer inruilen voor geld. Tevens is het bij horecagroothandels vaak mogelijk om glazen en andere spullen te huren. Dan zit je de rest van het jaar niet met een hele servieskast vol.

Apparatuur
Afhankelijk van het type feestje, heb waarschijnlijk wel speakers nodig. Wat voor soort speakers hangt helemaal af van hoe belangrijk de muziek is. Als je je fuif thuis viert, denk dan wel even om de buren. De speakers zou je kunnen huren bij een gespecialiseerd verhuurbedrijf of van een evenementenlocatie. Zelf kopen is ook een optie, maar dat moet het gebruik wel waard zijn.

Tevens zijn koelkasten cruciaal, tenzij je wilt dat je gasten ziek naar huis gaan van het lauwe bier. Deze kun je ook huren of lenen van een bekende.

Muziek
Je kunt zelf een afspeellijst maken en die laten draaien of een DJ of bandje neerzetten, als je iets groter uit wilt pakken. Als de muziek redelijk aanwezig is, is het wel zo fijn als er geen lange stiltes vallen in de muziek, dus dat er iemand achter de draaitafel staat die vaardigheden heeft.

Vergunning
In België hoef je voor een privé-evenement over het algemeen geen vergunning bij de gemeente aan te vragen. Voor openbare evenementen verschillen de regels per gemeente.

Wil je je feestje professioneel geregeld hebben, zonder dat je er zelf teveel tijd aan kwijt bent? Kijk voor de mogelijkheden op https://dock3.be/.

Vergeet niet om genoeg drank en wijn in te slaan, dit kun je het best doen op https://www.wijnbeurs.nl/druivenras/cabernet-sauvignon

You may also like

Leave a Comment