Uncategorized

Live artiesten boeken: 5 tips bij het boeken van jouw droomartiest

posted by admin 3 juni 2019 0 comments

Je wilt artiesten boeken maar hebt het nog nooit eerder gedaan. Voor alles is een eerste keer, maar waar moet je op letten? En misschien nog wel veel belangrijker, hoe vind je jouw droomartiest? Lees het hier.

1. Ga na wat voor categorie artiest je zoekt
Wat voor artiest zoek je? Zoek je een solist, een duo, een band, een zanger, een zangeres een orkest of toch een DJ? Live muziek bestaat in alle varianten dus het is slim om na te denken wat voor artiest past bij de omvang van je event.

2. Bedenk welke muziek past bij de gelegenheid
Als je bepaald hebt welke bezetting het best bij jouw evenement zou passen kan je nagaan welk muziek genre je zou willen horen. Ook hier geldt weer dat dat van alles kan zijn, laat je zeker niet beperken in je wensen omdat je bang bent dat je de passende artiest niet zal vinden.

3. Denk na over wat je budget is
Heb je al bedacht hoeveel geld je wilt besteden aan een artiest? Houd er rekening mee dat een band over het algemeen meer kost dan bijvoorbeeld enkel een zanger, aangezien er meer bandleden zijn die moeten worden uitbetaald. Een band prijs kan uiteenlopen van circa 1000 tot 5000 euro, terwijl enkel een zanger of zangeres al voor rond de 250 euro te boeken is. Als je event een groot publiek betreft maakt een zangeres doorgaans wel weer minder impact dan een complete band.

4. Geluidstechniek al geregeld?
Heeft de locatie de geluidstechniek al geregeld? Anders moet de artiest dit zelf meenemen. Artiesten kosten meestal minder zonder de geluidstechniek kosten erbij, dus het is fijn om te weten of er al geluidsapparatuur op de locatie aanwezig is om wellicht kosten te kunnen besparen. Als je zelf geen verstand hebt van techniek kan je natuurlijk ook vragen of de artiest even belt met de locatie om door te nemen wat er aanwezig is en wat zij zelf nog moeten meenemen.

5. Artiesten boeken kan gewoon online
Live artiesten boeken kan je doen op het platform Plugify. Daar vind je artiesten in alle soorten en maten. Van klassiek piano tot aan techno DJ. Van spetterende coverband tot aan een intiem duo bestaande uit bijvoorbeeld een gitarist en een zangeres. Van Surinaamse brassband tot aan handpan muziek. Met een aanbod van meer dan 1800 artiesten zit er vast iets tussen dat op je wensen aansluit. Het leuke is dat je direct de artiest kan beluisteren in de video’s die ze op hun artiesten pagina hebben staan. Daarnaast zie je direct de prijs staan. Als je op de artiestenpagina op de knop ‘check beschikbaarheid’ klikt kan je geheel vrijblijvend een aanvraag indienen. De artiest komt dan zelf binnen 24 uur bij je terug om te vertellen of diegene beschikbaar is. Dan alleen nog even de details met elkaar bespreken, zodat de artiest een offerte voor je kan opstellen en boeken maar!

You may also like

Leave a Comment