Uncategorized

Stickers als merchandise

posted by admin 20 mei 2022 0 comments

Stickers worden vaak gebruikt voor merchandise. Stickers kunnen eenvoudig worden aangebracht op noviteiten, tassen, shirts, enz.

De stickers zelf kunnen zelfs worden beschouwd als goedkope koopwaar om aan klanten te geven. Als de stickers er goed uitzien en van goede kwaliteit zijn, hebben klanten wellicht interesse in jouw stickers zodat ze deze op hun eigendommen kunnen plakken, zodat je gratis reclame kunt maken.

Hoe maak je aangepaste stickerontwerpen om af te drukken?

Ontwerpfase

De ontwerpfase is de meest cruciale fase bij het maken van stickers. Eerst moet je nadenken over het stickerontwerp dat je wilt afdrukken.

Als je al bestaande voorbeelden van je merk hebt die je kunt printen, zoals een logo bijvoorbeeld, dan kun je doorgaan naar de volgende stap. Zo niet, dan moet je een ontwerp bedenken dat het beste past bij jouw merk met de volgende elementen in gedachten:

Kleur, lettertype, afbeelding (foto of illustratie), lay-out, maat en vorm.

Je kunt hiervoor inspiratie opdoen door stickerontwerpidee├źn van andere merken te bestuderen..

Afdrukmaterialen

Voordat je jouw stickerontwerp gaat afdrukken, moet je eerst bepalen op welke oppervlakken de stickers worden aangebracht. Alleen dan kun je gaan onderzoeken welk type stickerpapier en lijm geschikt is voor dat type ondergrond.

Voor stickerpapier kan glanzend papier worden gebruikt als goedkoop materiaal voor producten en verpakkingen. Vinyl kan worden gebruikt om duurzamere stickers te maken, zoals stickers die bedoeld zijn om op buitenoppervlakken te worden aangebracht. Laminering kan ook worden toegevoegd om uw stickers langer mee te laten gaan.

Ten slotte kan mat een finishing touch zijn om wat textuur aan je stickers toe te voegen.

Wat betreft lijmen, er zijn veel soorten om uit te kiezen: permanent voor stickers die lang meegaan, hoge kleefkracht voor stabiliteit, ruw oppervlak voor oneffen oppervlakken, verwijderbaar voor tijdelijke plaatsing en statische kleefkracht voor verwijderbare stickers die oppervlakken niet bederven.

Afdrukmethode

Voor eenvoudige eenmalige stickers kun je ze zeker afdrukken met de standaardprinter die je misschien thuis hebt. Voor gespecialiseerde ontwerpen en drukmethoden kun je terecht bij gespecialiseerde drukkerijen, zoals ikastetiket. Op deze manier kun je de afdrukmethode kiezen, afhankelijk van het type printer dat ze hebben:

Hoogwaardig en standaard digitaal printen, flexografisch afdrukken, grootformaat printen

Als je nog steeds niet zeker weet welke afdrukmethode je moet gebruiken, kunnen gespecialiseerde drukkerijen je opties geven om je te helpen beslissen over de beste afdrukmethode voor jouw stickerontwerp.

Kwaliteitstesten

Bij het zelf afdrukken zijn hier enkele vragen die jij jezelf kunt stellen om de kwaliteit van jouw stickers te testen:

Kwam het er op de print slecht uit?

Ziet de kleur er niet uit?

Is het te klein?

Vervaagt de afdruk na een tijdje?

Lost het gemakkelijk af na het aanbrengen?

Desintegreert het stickerpapier snel?

Als je een van deze vragen met ja hebt beantwoord, raden we ujeten zeerste aan terug te gaan naar een van de voorgaande stappen hierboven.

You may also like

Leave a Comment