Uncategorized

De leukste evenementen in februari

posted by admin 18 januari 2018 0 comments

Het nieuwe jaar is weer in volle gang. Dit is een mooi moment om weer een leuk event te kiezen om binnenkort heen te gaan. In dit artikel zal ik een aantal leuke events van februari op een rijtje zetten. Het is zeker de moeite waard om één van deze events te bezoeken!

Carnaval in Nederland

Wanneer: zondag 11 t/m dinsdag 13 februari

Als je in Noord-Brabant of Limburg woont kun je het bijna wel verplichte kost noemen. Dit feest is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Tegenwoordig vieren heel veel provincies Carnaval waar mensen veel feesten in een origineel kostuum. Als je het echte carnaval wilt beleven zul je wel naar Noord-Brabant of Limburg moeten gaan. Dan merk je pas hoe groot dit feest is met alle tradities die erbij horen.

Internationale kunstbeurs

Wanneer: donderdag 8 t/m zondag 11 februari

Ben je een liefhebber van kunst en wil je graag de laatste ontwikkelingen zien? Dan moet je zeker een bezoekje nemen aan de internationale kunstbeurs in Rotterdam: Art Rotterdam. De Van Nelle fabriek zal omgetoverd worden tot walhalla voor liefhebbers van kunst. Ongeveer 75 galeries zullen het werk van hun kunstenaars tentoonstellen.

Naast Art Rotterdam vinden er die week meer beurzen plaats in Rotterdam. Zo is er de designbeurs OBJECT, Qade Solo in de Cruise Terminal en een fotografiebeurs in Las Palmas. Verder zijn er ook feestjes, exposities, voorstellingen en festivals in deze week.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Wanneer: maandag 12 t/m zondag 18 februari

Als je een groot tennis liefhebber bent dan is dit wel een must om te bezoeken. Dit jaarlijks terugkerend toernooi voor mannen wordt ieder jaar in februari georganiseerd. Het toernooit vind plaats in Ahoy Rotterdam. Het is een ATP 500 toernooi, wat betekent dat alleen de 500 beste tennissers mee mogen doen. Richard Krajicek, oud tennisser en toernooidirecteur, probeert ieder jaar weer de beste tennissers uit te nodigen voor dit toernooi. Hoe beter de tennis is, hoe meer bezoekers er naar het toernooi heen gaan. En ieder jaar raakt de kaartenverkoop gewoon weer uitverkocht. Wees dus op tijd om een kaartje te bemachtigen.

Huishoudbeurs

Wanneer: zaterdag 17 t/m zondag 25 februari

Vooral voor de vrouwen is deze beurs erg leuk en gezellig. Het is een jaarlijks evenement wat in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. Het is een consumentenbeurs waarbij exposanten allerlei producten en diensten laten zien en verkopen. Vaak kun je ook allerlei gratis eten en drinken proeven. Dit jaar duurt het event 8 dagen dus je kunt vast wel een gaatje in de agenda vinden om deze consumentenbeurs te bezoeken. Er is ook een Negenmaandenbeurs tijdens dit event van 21 t/m 25 februari. Alle trends op het gebied van baby’s en zwangerschap vindt je tijdens deze beurs. Dit event zit ook in de RAI.

De Jaarbeurs

Naast deze evenementen zijn er in grote hallen in Nederland ook leuk feesten om te dansen. Zo heeft de Jaarbeurs in februari een aantal grote feesten in petto. Zo is op 17 en 18 februari de Dancefair in de Jaarbeurs. Als muzikant, producer of dj is dit een groot event om in contact te komen met platenmaatschappijen en professionals. Alles staat in het teken van muziek. Wil je liever een echt feest pakken? Op 17 februari is er A State Of Trance. Dit feest is deels georganiseerd door de grote Nederlandse dj Armin van Buuren. Als je van het genre trance houdt moet je hier zeker heen gaan.  Als je liever top 40 hits en Nederlandstalige muziek wilt horen dan moet je naar Das Coen und Sander Fest – It Giet Oan! Gaan. Dit jaar staat het thema Elfstedentocht centraal. Alles draait om de gezelligheid met leuke muziek en lekker eten en drinken!

You may also like

Leave a Comment