cultuur

Carbidschieten, een mooie nieuwjaarstraditie!

posted by admin 20 september 2016 0 comments

Carbidschieten is nog altijd onverminderd populair en dat is heel begrijpelijk want het is een mooi event. Voor Oud & Nieuw uiteraard, zoals de traditie is op veel plaatsen in ons land, maar het is ook een heel mooie activiteit voor feesten, bruiloften en evenementen. Met carbid schieten bied je echt wat onderscheidends aan je gasten! Het wordt een feest om nooit meer te vergeten. Een intens moment voor intense herinneringen aan het feest of evenement.

Carbidschieten met melkbussen

Carbid wordt in een melkbus gedaan met wat water, waarna de bus wordt afgesloten. Daarna volgt een harde knal, die zorgt voor gezellige levendigheid op een feest of evenement. Vaak zit er aan het deksel een touw dat vast zit aan de grond, zodat de melkbus wel wegschiet maar niet helemaal losschiet. Want bij het karbiet schieten moet wel aan de veiligheid worden gedacht. Je wilt natuurlijk niet dat feestgangers gewond raken tijdens het carbid schieten.

Oorsprong van gebruik van carbid

Het grappige is dat carbid tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als fietsverlichting. Melkbussen hadden vroeger nog hun ouderwetse functie, namelijk als opslag van melk. Vandaag de dag is dat wel anders. Het carbid en de melkbussen zorgen voor gezelligheid door ermee te carbidschieten. Een feestje of evenement was nog nooit zo leuk! De charme van carbidschieten is niet onopgemerkt gebleven, want het carbid schieten is in 2014 op de lijs gezet van immateriaal cultureel erfgoed.

Er zijn melkbussen te koop met verschillende soorten inhouden, zoals te zien is op www.melkbusshop.nl. Van een melkbus tot en met losse deksels en complete startsets – allemaal te vinden op deze webshop voor karbiet schieten.

You may also like

Leave a Comment