Uncategorized

Kerstmarkten in Europa

posted by admin 12 december 2017 0 comments

Kerst komt er weer aan. Dit betekent dat het weer tijd is om kerstinkopen te doen. Dit kun je natuurlijk gewoon in de winkels doen maar het is ook leuk om een leuke kerstmarkt te bezoeken. Je kunt er dan direct een weekendje weg van maken. In Europa zijn er heel veel kerstmarkten en ik heb een paar leuke op een rijtje gezet.

Valkenburg

We beginnen met een kerstmarkt in ons eigen land. In het zuiden van Limburg is misschien wel de meest bijzondere kerstmarkt van Europa/ De markt wordt namelijk gehouden in de Fluweelgrot en Gemeentegrot. Hierdoor is het de grootste overdekte kerstmarkt van Nederland. Ook bovengronds zijn er genoeg activiteiten te doen. Valkenburg is hierdoor echt dé kerststad van Nederland.

Berlijn

Berlijn is de grootste stad van Duitsland en de kerstmarkten zijn er dan ook heel groot. Er zijn ongeveer 25 kerstmarkten in Berlijn. De mooiste is misschien wel die op de Gendarmenmarkt in Mitte. Je kunt er heerlijke lokale hapjes proeven, souvenirs kopen of kerstdecoratie uitzoeken. Deze markt is in de avond erg druk. Je moet dus vaak ook even wachten als je iets wilt kopen. Wil je liever rustig over de markt wandelen? Dan kun je beter overdag gaan. De kerstmarkt op Alexanderplatz is één van de meest beroemde markten. Er zijn talloze kraampjes waar je lekker kunt eten en souvenirs kunt kopen. In het midden van het plein is een grote hal waar je bier en glühwein kunt drinken en feestmuziek aan staat. Het is ook een grote kermis met attracties op het plein. Daarnaast is er een schaatsbaan. Als je een leuk weekendje weg wilt is Berlijn een aanrader. In Berlijn is er namelijk genoeg te doen naast de leuke kerstmarkten.

Wenen

Deze sprookjesstad wordt steeds hipper en trekt daardoor meer toeristen. Zo ook tijdens kerst. Wenen is bijna gemaakt voor kerstmarkten en ze zijn hier ook ontstaan. Er zijn ongeveer 20 verschillende kerstmarkten in deze stad. De Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus is de beroemdste en oudste markt. Naast het Rathaus heb je een mooi park wat helemaal versierd is met lichtjes en wat een echte belevenis is in de winter. Zeker als het heeft gesneeuwd is het een prachtig plaatje.

Brugge

Op een paar uur rijden vanuit Nederland vind je de mooiste kerststad van België. De knusse stad heeft twee markten die echt de moeite waard zijn om te bezoeken als je naar Brugge gaat. De eerste bevindt zich op de Grote Markt, waar je heel veel kraampjes kunt vinden. Daarnaast is er een grote schaatsbaan waar je lekker kunt schaatsen en kunt genieten van de talloze mooie lichtjes. De tweede ligt op het Simon Stevinplein, bij de drukste straat van de stad. Er zijn in totaal meer dan 240 kraampjes met decoratie, heerlijk lokaal eten en bovendien glühwein.

Straatsburg

In het Franse Straatsburg vind je zeer oude kerstmarkten met een magnifieke uitstraling. Vooral het heerlijke eten staat bij de marktjes centraal. Bij de kleine houten stalletjes vind je vooral de specialiteiten vin chaud (glühwein) , zuurkool en gestoofd vlees.

You may also like

Leave a Comment