Uncategorized

De Horecava 2018 was een groot succes

posted by admin 15 januari 2018 0 comments
Wijn glazen

De Horecava 2018

Het is vandaag de laatste dag van het lekkerste evenement van het jaar. Afgelopen maandag is het begonnen en vandaag is de laatste dag. Ik heb het over de Horecava. Dit evenement staat helemaal in het kader van de horeca. Dit begrip is een stuk breder geworden als dat het voorheen was. Net zoals iedere andere branche wordt de horeca steeds meer getroffen door modernisering en de branche veranderd in een rap tempo. Hierbij ga ik jullie vertellen over het evenement

De winnaars van de innovatie prijzen
Zoals ik al zei veranderd ook in de horeca een heleboel. Dit komt omdat op het gebied van eten en drinken er veel te winnen is. In de horeca wordt veel eten verspild. Het is aan de ondernemingen om zich bezig te houden met de juiste portie grootte en hoe zij het duurzaamst met producten om kunnen gaan. Maar hiernaast moet je natuurlijk ook denken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sommige vissoorten zijn met uitsterven bedreigt, eieren zijn besmet met fipronil en de runderen die we eten zitten vol met antibiotica. Welke producten serveer je wel als bedrijf en welke niet.

We zagen de afgelopen jaren al een verschuiving op de Horecava. De bovengenoemde aspecten worden steeds belangrijker op deze beurs. Dit jaar is de Horecava Innovation Award 2018 dan ook uitgereikt Kingfish Zeeland uit Kats. Zij kweken duurzame kweekvis die tonijn gaat vervangen. Hiernaast zijn er meerdere prijzen uitgereikt en we zien dat er steeds meer producten ontstaan die ervoor moeten zorgen dat het leven van een horeca medewerker makkelijker worden.

Technologie zorgt ervoor dat horeca personeel een lagere werkdruk krijgt. Op de Horecava was een 3D printer te zien die daadwerkelijk eten kon printen. Door dit soort toekomstige machines ontstaan er een heleboel vragen. In hoeverre worden koks overbodig in de toekomst en wat betekent dit überhaupt voor horeca?

Ook winkelen gaan horeca ondernemers waarschijnlijk niet meer buiten de deur doen. Met behulp van virtual reality is het mogelijk om je aankopen te doen. Op de Horecava is te zien hoe deze technologie die het de ondernemer nog makkelijker maakt om aankopen te doen.

De diversiteit op de Horecava
Het mooie aan de horeca is dat het een breed begrip is en deze diversiteit is goed te zien. Talloze bedrijven die een hotel hebben, een bed en breakfast of een restaurant zijn aanwezig en iedereen heeft een gezamenlijk doel: het bedienen en tevreden stellen van klanten.

Hiernaast zie je ook de diversiteit in de producten. Een heleboel bedrijven komen naar Horecava om mensen kennis te laten maken met hun product. Bijzondere en lekkere soorten vlees, verschillende bakkers en barista’s waren aanwezig. Iedereen heeft z’n eigen kijk op hoe producten behandeld moeten worden en hoe je ze het lekkerst bereiden kan.

Op de Horecava worden verschillende ideeën en concepten uitgewisseld. Het is een prachtige plek om te netwerken en ideeën op te doen. Alle innovaties in Nederland en ook die in de horeca lopen voor op de rest van de wereld. Op de Horecava kan je de toekomst van de horeca zien, aanraken ruiken en proeven. Als je dit jaar gemist hebt ben je niet te laat. Volgend jaar komt er weer een nieuwe editie van de Horecava.

You may also like

Leave a Comment